A mosolyod árulkodik

Hiszem és vallom, hogy “A szépség egy tökéletes és egészséges mosollyal kezdődik.“

Még mielőtt az hinnéd, hogy célozgatok, és magadra vennéd az inget, kérlek, ne tedd! Csupán a gondolataimat szeretném megosztani veled a hétköznapi szépségterapeuta szakember szemüvegén keresztül.

Mindannyiunknak van egy kedvenc idézete a szépség témájával kapcsolatban, mely időről időre változik. Nagyban befolyásolja ezt a mindenkori lelkiállapotunk, élethelyzeteink és nem utolsó sorban a bölcselettel kézen fogott, érett korunk.

“A szépség belülről fakad.” Véleményem szerint azonban önmagában ez egy hamis téveszme, de kétségtelenül van igazságtartama, hiszen leginkább a kisugárzás lényegéről szól. A mosoly őszinteségéről, a csillogó szemekről és az életigenlő, pozitív gondolkodásról. Azt azonban hagyjuk meg, hogy csupán ez nem teszi szebbé a tulajdonosát, az arc arányait nem változtatja meg és nem tesz senkit jól ápolttá. Hiányában azonban a legtökéletesebbnek hitt szépségek is ridegek, fakók és érdektelenek maradnak.

Az értelmi és érzelmi intelligencia hiányában úgyszintén csak üres csomagolás marad, mely nem takar igazi belső értékeket.

Úgy vélem, hogy a szépség a külső és belső értékek egyedi esszenciája, és igazán relatív fogalom. Abban azonban bizonyára mindannyian egyetértünk, hogyha ezek megfelelő arányban állnak, jó érzést keltenek másokban.

Én egy picit a külső, ám korántsem felszíni tényezőket boncolgatnám. Sokat morfondíroztam ezzel a témával kapcsolatban, így érlelődött meg bennem ez az új blogbejegyzés.

Azt érzékelem mostanság, hogy sok minden eltolódott az én értékrendem határaitól. Nyilván mindenkinek más a fontossági sorrend, és ez így van rendjén.

…, de! A külső jól ápoltság nem pénz kérdése, hanem az ízlésességé, az igényességé és a mértékletességé!

Azon dolgok összességének egysége, amit mindenki a maga fontossági sorrendjének mértékében állít össze. A kérdés az, hogy mit tart előbbre valónak.

Azt tapasztalom, hogy a legtöbb hölgy a legelső helyre a manikűrt állítja. Nem is! A műkörmöket. (Körmös kolléganők, ne kövezzetek meg, de ez statisztikai tény!)

Talán megosztja a dobogó fokát a cipőkkel. Aztán jó esetben másodikként következik a szolárium és a műszempilla, aztán a fodrászat, majd az öltözködés és az ékszerek.

A sorban a sminkszerek következnek és a szemöldök fétise. Gyorsan becsatlakozik a plasztika is, akár bevallja a nő, akár nem. “Kényeztesd a tested, hogy kedve legyen a lelkednek lakni benne!” Hú, mennyi minden kellene még!

A kozmetika csak mindezek után kullog, a minőségi sminktetoválásról nem is beszélve, pedig a bőrünk egy életen át elkísér bennünket és mindenre emlékszik. Egyrészről nem vedlik le és nem húzhatunk a fejünkre vödröt, hogy eltakarjuk. Másrészről napi sminkeléssel is csak ideig-óráig palástolhatjuk.

Lehet, hogy elfogultnak tartasz, de számomra akkor is a nő legszebb ékszere a gyönyörű, gondozott bőre (és hogy visszakanyarodjak végre az elejére) és a mosolya!

Bizony, a mosolya. Ami manapság sajnos az utolsó helyen áll. Pedig “A szépség egy tökéletes és egészséges mosollyal kezdődik” … és jól ápolt, ép fogakkal folytatódik! Hiszen semmi sem olyan hatalmas, mint a mosoly ereje, ami jó esetben minden görbületet egyenesbe hoz. A döntés a tiéd, én csak hangosan gondolkodtam. A fontossági sorrendedet te magad állítod össze.

Szabó Ili, nagy szaktudású és tapasztalt kolléganőm véleménye írásomról: 

“Andikám, te vagy az a szakember és kolléganő, aki a szakmát a legmagasabb szinten műveled. Iszom szavaidat. Csodálatos empátiával, kommunikációs készséggel megáldva elbűvölsz bennünket. Száguld a szemünk minden soron, amit csak leírtál, méghogy nem olvassuk végig! Köszönjük a szakma nevében, amit helyettünk is teszel, öregbíted és őrzöd annak becsületét. Szerencsésnek tartom magam, hogy ismerhetlek. Legyen áldás a munkádon és a családodon! Szeretettel ölellek egy kicsit már megfáradt Baborina Szabó Ili”

error: A tartalom védelem alatt áll !!
AJÁNDÉK
Kérjen INGYENES Babor termékmintát első kezelése mellé!